TOP >  ゆふグリブログ > 2020.4.2
2020/04/02

2020.4.2

2020.4.2
ピザ生地作り勉強会@あやおり姫の里
Pizza @ Ayaorihime no sato

先日ピザ釜を製作した
農村民泊「月夜のかえる」の首藤さんご夫婦が
ピザ釜製作の講師をしてくださった
農村民泊「あやおり姫の里」にて
ピザ生地作りとピザ釜への火の入れ方を
勉強しに行くとのことで
見学(試食)😆😋に行ってきました❣️

ピザ生地の仕込みは
皆さんがやってくださっており
私は生地に具を乗せる
楽しいところを体験させて頂きました❗️

初めてピザを作る体験をしましたが
手で生地を広げる作業1つでも
形や厚さは人それぞれ。

具も好みに合わせてトッピングができ
非常に楽しかったです❗️

ピザは窯に入れて
3分から5分くらいで焼き上がるので
食欲旺盛な教育旅行のお客様を
お待たせすることもなさそうですね😊

今回はチーズ、ピーマン、玉ねぎ、
トマト、ベーコンにサラミなどに加え
首藤さんご一家が作っているもち米を
利用したお餅ものせました🤗

お餅がチーズに良く合い
とっても美味しかったです😋

是非、由布市へ自分だけのオリジナルピザを
作りにお越しください❗️🍕

The owner of farm stay “ Tsukiyo no Kaeru” was studying how to make Pizza, and how to use Pizza kiln at farm stay “ Tsukiyo no Kaeru”
Yesterday. I visited them for tasting😋😋😋

It was so fun to make my own Pizza!

There are a lot of topping like tomato, onion, green pepper, Salami, bacon and cheese!
In addition to these topping,
Mr and Mrs Syuto brought their special rice cake using their home grown sticky rice❣️

It goes well with cheese! Yummy!!😋😋😋

We are thinking to make more Pizza kiln at our member’s home.🤗
Please come and visit us to make your original Pizza!🍕🍕🍕